Scooter onderhoud: snel en vakkundig | omgeving Breda

Scooter onderhoud

Regelmatig onderhoud van uw scooter of bromfiets is belangrijk om hem in goede conditie te houden. Uw voertuig gaat langer mee! Laat het onderhoud gerust aan Scooterreparatie.nl over. Is er reparatie of schadeherstel nodig? Bandenservice? Ook dan kunt u op ons rekenen. Blijf genieten van veilig rijden op uw scooter of bromfiets! Neem snel contact op!

Scooter onderhoud voor alle merken

Fabrieksinformatie én onze jarenlange ervaring staan garant voor een uitstekende onderhoudsbeurt van uw scooter of bromfiets. De medewerkers van Scooterreparatie.nl hebben verstand van alle merken. Zoals:
agm DerbiPeugeotSYMVespa
ApriliaKymcoPiaggioTomosYamaha
BaotianTurbho

Motoronderhoud

Bij de onderhoudsbeurt van uw scooter kijken we eerst naar de motor. Hoe is de conditie? Met onze CO2-apparatuur kunnen wij uitstekende metingen doen.

Het stellen van de kleppen van uw 4-taktmotor is erg belangrijk. Dit doen wij dan ook altijd wanneer u uw scooter bij ons in onderhoud geeft. Door een goede klep-afstelling kan de motor goed zijn compressieslag kwijt.

Wij stellen de carburateur goed af. De carburateur, een onderdeel van de interne verbrandingsmotor, vergast de brandstof en mengt de damp met lucht. De brandstof- en luchtverhouding moet goed zijn afgesteld. Zo wordt de kans op motorschade kleiner. In warme periodes heeft het motortje minder brandstof nodig dan tijdens koude periodes.

Het verversen van de motorolie is een vast onderdeel van de onderhoudsbeurt. De motorolie koelt de motor en smeert de belangrijkste motoronderdelen. Bij de 4-taktmotor gebeurt dit door de schroef in de oliecarter, die de olie door de motor spoelt. De 2-taktmotor heeft een apart oliereservoir. De oliepomp zorgt hier voor de smering. Tijdig verversen van de motorolie houdt uw motor in een betere conditie.

Na deze beurt loopt de motor van uw scooter prima. U zult merken dat de scooter beter start én zuiniger is!

2-takt en 4-takt

Wat zijn de voornaamste voor- en nadelen van een 2-taktmotor en 4-taktmotor? Een 2-taktmotor presteert beter als het gaat om trekkracht, onderhoudsprijs en motorkracht. Een 4-taktmotor scoort juist gunstiger als u minder rook- en lawaaiontwikkeling wilt, op het brandstofverbruik let en telkens het peil in het oliereservoir controleert.

Controle op slijtage

Tijdens de onderhoudsbeurt controleren wij ook onderdelen die kunnen slijten.  Daarbij baseren wij ons onder andere op de kilometerstand. Waar nodig, vervangen wij deze onderdelen. Denk hierbij aan:

  • Banden
  • Bougie
  • Koppeling
  • Luchtfilter
  • Remblokken
  • Remschijven
  • Remschoenen
  • Variorollen
  • V-snaar

Toch toe aan nieuwe scooter?

Hebt u interesse in een nieuwe scooter? Kijk dan eens naar de uitgebreide collectie van Central Scooters.